Fogyasszunk diót az egészségünkért
Biztosan emlékszünk, milyen jó is volt kisgyermekként nagyszüleink diófái alatt hűsölni, játszani, szunyókálni a nyári melegben. És milyen fenséges volt a friss diót csipegetni.
De vajon hányan ismerjük pontosan, hogy a dió mire jó? Hiszen egy igazi tápanyagbombáról van szó, melynek levelét, termését és a diókopácsot is lehet hasznosítani, persze mindenképpen csak kellő körültekintéssel. Hiszen a dió leveléből készült tea például a vérnyomás szabályozására fogyasztható, de figyelni kell arra, hogy csak szép, zöld leveleket használjunk fel, és vegyük le a szárról a leveleket.
Maga a termés pedig jótékony telítetlen zsírsavakban gazdag, amely az érrendszerre, koleszterinszintre lehet kedvező hatással. Így hát méltán nevezhetjük a diót az egészség őrének, hiszen számtalan egészségügyi panaszra adhat megoldást a természetes gyógymódok iránt érdeklődőknek.
Szintén hasznos lehet a diótinktúra, amelyet akár házilag is elkészíthetünk például a HerbClinic receptje alapján.