
A dió számos szempontból segíthet az egészségünk megőrzésében
A- és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamin is van a dióban, így például a tiamin, amely ideg- és izomvédő, serkenti a növekedést. A magvakban, így a dióbélben található, többszörösen telítetlen zsírok, így az omega-3-zsírsavak. Emellett nagyon fontos tudni, hogy sok benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít.
A dió gyógyhatása kiemelkedő, viszont nem felejthetjük el, hogy benne lévő omega-3-zsírsavak miatt jótékony hatású a diófogyasztás, azonban a magas kalóriatartalma miatt korlátokat kell szabnunk a bevitelének. Napi három-öt dió bele ajánlott, ez a mennyiség már hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.
A dió világos színű olaja kiváló salátákhoz, gyökérzöldségekhez, desszertekhez. Érdemes a hűtőben tárolni, ha felbontottuk, így jobban megőrzi illatát és ízét. A dió értékes olaja jótékony hatású lehet vérszegénység és sápadtság esetén.
Ezeket is érdemes megnézni

E-naptárral a feledékenység ellen
2022.10.28.
Megfizethető, mégis különleges kiegészítők a divatrajongóknak
2021.05.31.